Hoe regel ik mijn zorgverzekering bij een verhuizing naar het buitenland?

Als u gaat emigreren, wilt u natuurlijk dat uw zorgverzekering (en die van eventuele partner en kinderen) goed geregeld is. Wanneer u verhuist naar het buitenland en uw Nederlandse zorgverzekering is niet meer geldig, dan is het belangrijk om de zaken rondom zorg en de bijkomende kosten goed te regelen.

Uw zorgverzekering in het buitenland

Er zijn verschillende zaken waar u op moet letten als het gaat om uw zorgverzekering in het buitenland. Verhuist u naar het buitenland, maar blijft u in Nederland werken? Dan kunt u uw zorgverzekering gewoon door laten lopen. Wel is het belangrijk om een specifiek hiervoor bedoeld formulier in te leveren bij de verzekeraar in het buitenland, zodat u ook in uw nieuwe woonland gebruik kunt maken van medische zorg.

Verdragslanden en pensioen

Wanneer u verhuist naar een verdragsland en hier ook gaat werken, kunt

u voor uzelf en eventuele gezinsleden een ziektekostenverzekering afsluiten in het land van bestemming. Wanneer u met pensioen bent wanneer u verhuist, dient u een extra formulier in te vullen bij het regelen van uw zorgverzekering. Bij verhuizingen naar landen die geen verdragsland zijn, kunt u eveneens een zorgverzekering afsluiten bij een landelijke zorgverzekering.

Meer weten?

Verhuist u naar het buitenland en kunt u hier hulp bij gebruiken? Wij zijn een erkend verhuisbedrijf dat gespecialiseerd is in verhuizingen naar het buitenland. Neem gerust contact met ons op!