Werkloos worden in het buitenland

verhuizen naar zwedenNiemand hoopt er natuurlijk op, maar het kan zijn dat u werkloos wordt nadat uw naar het buitenland bent geëmigreerd. Het kan zijn dat u recht heeft op een werkloosheidsuitkering. Dit hangt af van verschillende factoren.

In welk land bent u verzekerd wanneer u werkloos wordt in het buitenland?

In sommige situaties zult u in Nederland verzekerd zijn, en in andere situaties in het land van emigratie. Wanneer u in Nederland verzekerd bent en in een verdragsland woont, heeft u enkel recht op een Nederlandse werkloosheidsuitkering wanneer u weer naar Nederland terug verhuist. Verhuist u niet terug naar Nederland, dan gelden de regels van het land waar u op dat moment gevestigd bent.

Meer informatie?

Wij kunnen u uitgebreid adviseren over alomvattende zaken rondom uw emigratie. Wilt u meer weten over wat u moet doen als u werkloos wordt in het buitenland of heeft u andere vragen over uw verhuizing naar het buitenland? Neem dan gerust contact met ons op! Ook wanneer u vanuit het buitenland (terug) naar Nederland verhuist, staan wij graag voor u klaar om het vervoer van uw inboedel te regelen.