Waar moet u op letten bij een emigratie naar Scandinavië?

Als u op korte termijn naar Scandinavië gaat emigreren, kan dat veel stress met zich meenemen. Een goede voorbereiding is ook voor uw verhuizing het halve werk. Wij geven hieronder enkele tips waar u op moet letten bij emigratie naar Scandinavië.

Schakel tijdig de verhuisspecialist in

Plan uw verhuisactiviteiten met een erkende verhuizer, zoals Jacobs Verhuizingen BV. Samen wordt gekeken naar wat er mee moet naar het nieuwe land van bestemming en wat hier allemaal voor nodig is. Aan de hand van een checklist wordt alles tijdig in kaart gebracht en komt u eindelijk niet voor vervelende verrassingen te staan.

Geef belangrijke wijzingen door

U moet veel regelen: doe dat op tijd. Denk aan belastingen, verzekeringen, beroepserkenningen, pensioenen en uitkeringen. Voor ieder land gelden ook weer andere documenten. Informeer daarom op tijd wat dit voor uw nieuwe land in Scandinavië inhoudt. Tevens moet u uw emigratie aanmelden bij uw huidige gemeente. Op de website van de Rijksoverheid kunt u veel informatie vinden.

Goede voorbereiding, halve werk

Begin tijdig met het inpakken van de verhuisdozen. Kies vooral voor spullen die u niet direct nodig heeft. Dat scheelt tijd en stress bij uw laatste dagen voor de verhuizing. Kies tijdig uw vervoersmiddel en ga uitgerust en zonder stress onderweg naar het nieuwe land van uw bestemming.

Neem contact op

Bij ons is uw emigratie naar Scandinavië in goede en vertrouwde handen. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op en wij zorgen dat alles goed geregeld wordt. Ook kunnen wij u tips geven waar u op moet letten bij de emigratie naar dit deel van Europa.