Uitkering behouden na uw verhuizing naar het buitenland?

U gaat verhuizen naar het buitenland en wilt uw uitkering meenemen naar het land van bestemming. In sommige gevallen is dit mogelijk, in andere gevallen niet. Belangrijk is dat u, ruim voor uw vertrek, goed op de hoogte bent van wat u op financieel gebied staat te wachten wanneer u emigreert.

Uw uitkering behouden binnen de EU, EER en Zwitserland

Wanneer u ontvanger bent van een AOW-, WAO-, WAZ-, WIA-, ANW-uitkering of in de ziektewet zit, kunt u in de meeste gevallen uw uitkering behouden wanneer u verhuist naar het buitenland. Ontvangt u een van deze uitkeringen, maar verhuist u naar een ander land dan bovengenoemde landen? Dan is het wel of niet behouden van uw uitkering afhankelijk van de afspraken tussen Nederland en het betreffende land.

Meer zaken rondom uw verhuizing naar het buitenland

In onze kennisbank leest u over nog veel meer onderwerpen omtrent uw verhuizing naar het buitenland. Daarnaast staan wij als erkend verhuisbedrijf graag voor u klaar om u zoveel mogelijk zorgen omtrent uw emigratie te ontnemen. Onze verhuizers zijn echte vakmensen die ervoor opgeleid zijn om u op professionele wijze te verhuizen naar uw nieuwe thuis.