Tips voor het verhuizen naar Scandinavië

Een verhuizing naar Scandinavië Een goede voorbereiding is ook voor uw verhuizing het halve werk. Wij geven hieronder enkele tips waar u op moet letten bij emigratie naar Scandinavië.

Belangrijke wijzingen

U moet veel regelen: doe dat op tijd. Denk aan belastingen, verzekeringen, beroepserkenningen, pensioenen en uitkeringen. Voor ieder land gelden ook weer andere documenten. Informeer daarom op tijd wat dit voor uw nieuwe land in Scandinavië inhoudt. Tevens moet u uw emigratie aanmelden bij uw huidige gemeente. Op de website van de Rijksoverheid kunt u veel informatie vinden.

Goede voorbereiding

Plan uw verhuisactiviteiten met een erkende verhuizer, zoals Jacobs Verhuizingen BV. Begin tijdig met het inpakken van de verhuisdozen. Kies vooral voor spullen die u niet direct nodig heeft. Dat scheelt tijd en stress bij uw laatste dagen voor de verhuizing. Kies tijdig uw vervoersmiddel en ga uitgerust en zonder stress onderweg naar het nieuwe land van uw bestemming.

Leer de taal

Niet echt een verhuistip, maar wel essentieel: leer de taal. Het is belangrijk dat u en uw eventuele gezin zich zo snel mogelijk thuis gaat/gaan voelen. De basis om contact te leggen met uw nieuwe omgeving, ligt in het leren van de taal. Natuurlijk leert u de taal het snelst wanneer u zich in het land bevindt, maar het geeft u zeker een beter gevoel.

Neem contact op

Bij ons is uw emigratie naar Scandinavië in goede en vertrouwde handen. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op en wij zorgen dat alles goed geregeld wordt. Ook kunnen wij u tips geven waar u op moet letten bij de emigratie naar dit deel van Europa.