Emigreren: uw huisdieren meenemen

U gaat verhuizen naar het buitenland. Dan neemt u, indien daar sprake van is, uiteraard graag uw huisdieren mee bij het emigreren. Mensen hebben vaak vragen over hoe het werkt om huisdieren mee te nemen wanneer zij emigreren. Belangrijk is om ruim van tevoren te beginnen met plannen. Stress tijdens een verhuizing is natuurlijk nooit fijn, maar extra vervelend wanneer hier dieren bij betrokken zijn.

Vaccinaties

In Nederland bestaan verschillende vaccinaties voor uw huisdieren, die zijn afgestemd op de leefomgeving van de dieren. Zoek van tevoren goed uit wat de eisen en adviezen zijn op het gebied van vaccinatie van uw dieren. In sommige landen is het zelfs zo dat de gezondheid van uw dier zo grondig gecontroleerd wordt, dat uw huisdier eerst een maand in quarantaine geplaatst moet worden.

Emigreren en uw huisdieren vervoeren

Het vervoeren van uw dier kan eveneens een aardige klus zijn. Een dier als een hamster is relatief gemakkelijk te vervoeren. Zorg er vooral voor dat kleine diertjes veilig en goed afgeschermd worden vervoerd, zodat hen niets kan overkomen. Verhuist u een groter dier, zoals een hond of kat, is het voornamelijk belangrijk om ervoor te zorgen dat uw huisdier weinig tot geen last van stress heeft tijdens de verhuizing. Denk hierbij aan het meenemen van het favoriete voedsel van uw dier, de eigen mand mee vervoeren en het in stand houden van de routine waar uw dier aan gewend is.

Huisdieren en Jacobs Verhuizingen

Wilt u meer informatie en tips over het vervoeren van uw huisdieren? Lees dan ook eens deze pagina door. Wanneer u nog vragen heeft of wilt weten wat wij voor u en uw huisdier kunnen betekenen, staan wij graag voor u klaar! Neem gerust contact met ons op.