Emigreren en de douane

Verhuist u naar het buitenland en wilt u weten wat u te wachten staat op het gebied van douane? Jacobs Verhuizingen & Transport uit Velp is een erkend verhuisbedrijf dat u graag verder helpt. Wij zijn gespecialiseerd op het gebied van internationale verhuizingen en beschikken over een eigen douaneloods en vaste douaneagenten in landen buiten de EU, waardoor u bij ons niet voor verrassingen komt te staan. Gaat u emigreren, dan helpen wij u graag bij douane zaken.

Moet ik uitvoeraangifte doen?

Wanneer u gaat emigreren naar een land buiten de EU, moet u uitvoeraangifte doen bij de douane. Hierbij geeft u een inventarisatielijst op van de goederen die u over de landgrens vervoert. Verhuist u binnen de EU, dan hoeft u geen uitvoeraangifte te doen. Let er wel op dat er bijzondere regels gelden voor bepaalde goederen, zoals auto’s, motoren, dieren, kunst, (nep)wapens en meer. Zorg ervoor dat u goed op de hoogte bent van de invoerregels van het land van uw bestemming!

Jacobs Verhuizingen & Transport helpt bij emigreren en douane zaken

Wij staan graag aan uw zijde bij uw verhuizing naar het buitenland. Zoals eerdergenoemd hebben wij een eigen douaneloods en vaste douaneagenten buiten de EU. Wij snappen dat u bij uw verhuizing naar het buitenland al genoeg aan uw hoofd heeft, en nemen u de zorgen rondom het vervoeren van uw inboedel en bijkomende douanezaken graag van u over. Neem gerust  met ons op voor meer informatie of vraag een offerte aan!