Emigreren en belastingen

emigreren naar noorwegenAan alles moet gedacht worden wanneer u gaat emigreren, daar weten wij als erkend verhuisbedrijf alles vanaf! Een van de zaken die u mee zult nemen in de te regelen zaken omtrent uw emigratie, is het betalen van belastingen. Naast dat wij graag voor u klaarstaan om uw bezittingen veilig naar het land van bestemming te vervoeren, vertellen wij u graag hoe het zit met belastingen en emigreren.

Heeft u belastingplicht in Nederland?

Dit is afhankelijk van verschillende factoren. U bent verplicht om belasting in Nederland te blijven betalen wanneer u inkomsten vanuit Nederland binnenkrijgt, die voortvloeien uit dienstbetrekking in Nederland of uitroerende zaken die u in Nederland bezit. Dit is ook het geval wanneer u een pensioenuitkering of sociale verzekeringsuitkering ontvangt vanuit Nederland.
Zijn bovengenoemde zaken niet van toepassing? Dan staat u los van de Nederlandse belastingplicht.

Belasting in het land van bestemming

Wat de nieuwe regels zijn omtrent het betalen van belasting in uw nieuwe woonland, is afhankelijk van uw bestemming. De regels hiervoor verschillen per land. Daarom is het goed om van tevoren goed uit te zoeken hoe de belastingen in uw nieuwe land werken en wat u maandelijks kwijt bent aan vaste lasten. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Informatie rondom emigreren, belastingen en meer

Wanneer u vragen heeft over belastingen en emigreren of andere zaken rondom uw verhuizing naar het buitenland, staan wij graag voor u klaar. Wij hebben veel ervaring met verhuizingen naar het buitenland en helpen u graag bij het vervoeren van uw bezittingen. Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies of informatie over onze verhuisservice!