Uw diploma’s meenemen naar het buitenland

Heeft u in Nederland diploma’s behaald en wilt u deze meenemen bij uw verhuizing naar het buitenland? Regelgevingen rondom de geldigheid en het niveau van behaalde diploma’s kunnen per land verschillen. Wanneer u op zoek gaat naar een baan of verder wilt studeren in het buitenland, is het belangrijk om rekening te houden met welke waarde uw diploma(‘s) daar heeft/hebben.

Uw diploma’s legaliseren in het buitenland

De vorm waarin u uw Nederlandse diploma heeft ontvangen, is geen geldige vorm van diploma in het buitenland. Om uw diploma wel geldig te laten zijn in het land waarheen u verhuist, is het van belang dat u uw diploma(‘s) laat legaliseren of erkennen. Dit betekent dat deze door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) deze erkend moet worden. Bij diploma’s van het hoger onderwijs kunt u hiervoor terecht bij het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO). Is uw diploma erkend en vervolgens gelegaliseerd via DUO? Dan kunt u deze in het buitenland gebruiken bij sollicitaties of scholing.

Welke waarde heeft mijn diploma’s in het buitenland?

Dit verschilt per land. In het ene land is uw diploma meer waard dan in een ander land. Het is goed om voor uw verhuizing naar het buitenland goed na te gaan hoeveel uw diploma waard zal zijn. Daardoor zult u niet voor verrassingen op carrièregebied komen te staan.

Hulp bij uw emigratie

Naast dat wij u graag van informatie voorzien omtrent uw emigratie, staan wij als erkend internationaal verhuisbedrijf graag voor u klaar om uw inboedel veilig naar uw nieuwe woonplaats te vervoeren. Heeft u vragen rondom uw verhuizing naar het buitenland of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen, neem dan gerust contact met ons op!