Uw auto meenemen naar uw nieuwe woonplek in het buitenland

Bij een internationale verhuizing willen veel mensen hun auto meenemen naar het buitenland. Het is natuurlijk fijn om in uw vertrouwde auto rond te kunnen rijden. Wel is het goed om naar bijkomende situaties en handelingen te kijken wanneer u overweegt om uw auto mee te verhuizen naar het buitenland.

Uw auto meenemen naar het buitenland: waar bent u ingeschreven?

Als u niet langer dan 6 maanden in het buitenland verblijft en bent ingeschreven op een Nederlands adres, hoeft u de auto niet in te schrijven op het adres van uw bestemming. Wel dient u rekening te houden met de regelingen van het land waarheen u emigreert. Zo is het in sommige landen verplicht om (ook) belasting over uw auto te betalen, en mag u uw in Nederland ingeschreven auto niet uitlenen aan uw nieuwe landgenoten.

Uw auto uit- en invoeren

Wanneer u uzelf uitschrijft in Nederland en inschrijft in uw nieuwe land, moet u hetzelfde doen met uw auto. Doe dit op tijd, anders kunt u in de problemen komen. Als u moeite heeft met het in- of uitvoeren van uw auto, kunt u gerust contact met ons opnemen. Wij adviseren u graag rondom net meenemen van uw auto naar het buitenland en verder bij alles wat bij uw verhuizing komt kijken. Als erkend (internationaal) verhuisbedrijf regelen uiteraard graag uw vervoer.