Inpaktips

Inpaktips

De inpaktips van Jacobs Verhuizingen

Inpaktips nodig bij het verhuizen? Jacobs Verhuizingen & Transport verzamelde enkele handige inpaktips voor het verhuizen van onze ervaren vakmannen. Doe hier uw voordeel mee. Download nu ook onze Checklist Verhuizen. Deze inpaktips kunt u ook eenvoudig afdrukken.

Bekijk onze inpaktips

1. Coderen
Het is verstandig om per kamer in te pakken en de dozen te ‘merken’ met de inhoud en het nummer van de kamer in het huis van bestemming. Geef in uw nieuwe huis aan elke kamer dus een nummer. Indien u wenst, kunt u een lijst maken met per doos een uitgebreide inhoudsbeschrijving. Natuurlijk kost dit meer tijd, maar u vindt sneller wat u zoekt.

2. Elektronische apparatuur
Gebruik – indien mogelijk – voor apparatuur de originele dozen en tref noodzakelijke voorzieningen voor pc en cd-spelers. Vul de dozen op met kranten, pakpapier of dekens. Pak geen scherpe dingen bij kwetsbare zaken. Verder kunt u zelf de wasmachine los- en vastkoppelen. Vergeet niet het restwater eruit te laten lopen. Zet de trommel met de transportbeveiliging vast om beschadiging te voorkomen. Plak de deur van de ontdooide koelkast dicht met tape en zorg dat hij bij de verhuizing rechtop komt te staan. Zet de vrieskist in de nacht voor de verhuizing op de hoogste stand en isoleer hem tijdens de verhuizing met dekens. Nog handiger: eet de vrieskast lekker leeg!

3. Breekbare zaken
Serviesgoed inpakken vereist extra aandacht. Uw verhuizer beschikt over speciaal pakpapier om het serviesgoed op een goede manier in de dozen te stoppen. Rol tafelzilver in vloeipapier. Breekbare spullen dient u in te wikkelen. U kunt dit dan mogelijk samen met bijvoorbeeld linnengoed inpakken. Geef door middel van stickers aan dat de doos extra aandacht verdient (bijvoorbeeld ‘breekbaar’, ‘glaswerk’). De zwaardere zaken (zoals borden) moeten onder in de doos. Zet zeer breekbaar glaswerk (zoals wijnglazen) en flessen rechtop in de doos. Brandbare en gevaarlijke stoffen bij voorkeur apart houden.

4. Zware goederen
Het is niet verstandig om veel zware kleine goederen (zoals boeken) bij elkaar in een verhuisdoos te doen. Gebruik deze boeken als bodem en stop de lichtere spullen bovenin om op te vullen. De boeken dienen liggend verpakt te worden om beschadiging aan de rug te voorkomen. Maak de dozen niet te zwaar en gebruik kleine dozen voor zware goederen. Dit maakt het verhuizen makkelijker en de kans op schade kleiner.

5. Kleding en kleden
Kleding kunt u ophangen in speciale garderobedozen, die u van uw verhuizer ontvangt. Zo worden ze kreukvrij vervoerd. Vouw de kleden niet, maar rol ze op om kreukvorming te voorkomen.

6. Gordijnen en lampen
Gordijnen kunt u uit de rails halen en in de dozen doen. Haal verder de lampen los en plaats de lampenkappen rechtop in een doos. Wees voorzichtig met het pakken van deze onderdelen.

7. Klokken en schilderijen
Bij klokken dient u de slinger in de kast vast te zetten. Laat grote (staande) klokken, maar ook spiegels en schilderijen door uw vakkundige verhuizer inpakken. Hiermee bent u verzekerd van de beste bescherming tijdens uw verhuizing.

8. Planten
Afhankelijk van de afstand en de verhuistijd is het mogelijk om planten mee te nemen. Zet kleine planten bij elkaar in een doos. De grote planten verzorgt de verhuizer.

9. Auto’s en motorfietsen
Maak de benzinetanks zoveel mogelijk leeg en koppel de accu’s af. Let bij het laden altijd op mogelijk breekbare of lekkende voorwerpen.

10. Waardevolle spullen
Laat geen sleutels in kasten en bureaus zitten; ze kunnen namelijk zoekraken. Zorg dat u sleutels, geld en cheques in uw handbagage houdt. Dit geldt natuurlijk ook voor dure sieraden en belangrijke papieren. Andere waardevolle spullen zijn het gereedschap. Houdt ze apart, zodat u in het nieuwe huis weer snel aan het werk kunt.